"Het boksevenement voor nationale en internationale senioren boksers"

16 september 2019

Terug

Vier nieuwe iconen, twee nieuwe helden

Aan de bestaande lijst  met twaalf iconen, waarmee de Rotterdamse Sporticonen in september 2016 als stichting een start maakte, werden vier nieuwe, beeldbepalende ex-topsporters toegevoegd. Voorzitter Ed van Leeuwen mocht deze week reeds bekend maken dat burgemeester Aboutaleb beschermheer werd van Rotterdamse Sporticonen. In de ring van de Bep van Klaveren Memorial  presenteerde hij de namen van voormalig Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt, ex-Formule 1-coureur Robert Doornbos, voormalig Neptunus en New York Yankees-honkballer en bondscoach Robert Eenhoorn plus ex-wereldkampioene en -recordhouder op de 60 meter sprint, Nelli Cooman.

 

De vier nieuwe Rotterdamse iconen krijgen vanaf 2018 jaarlijks een evenement met hun naam op de kalender van Rotterdamse Sporticonen: de Dirk Kuyt Cup, Robert Doornbos Grand Prix, Robert Eenhoorn Classic en de Nelli Cooman Mile. Met uitzondering van het honkbalevenement zullen de nieuwe evenementen ook worden opengesteld voor kinderen met een beperking. Daarmee geeft Rotterdamse Sporticonen haar ANBI-status verder vorm. De Dirk Kuyt Cup is zelfs, net als de Jolanda Paardekam Classic, alleen voor kinderen met een beperking. Naast de vier iconen werden door Rotterdamse Sporticonen Aad van Teijlingen en Frans van Aalen voor hun jarenlange inspanningen in de Rotterdamse sportwereld beloond met een plaats in het Comité van Helden. 

 

Van Teijlingen was ruim dertig jaar hoofdsponsor van de Rotterdamse tafeltennisvereniging Feijenoord/Van Teylingen. Van Aalen was ruim twee decennia de drijvende kracht in het bestuur van de Rotterdamse honkbalclub Neptunus. Tijdens de 25-ste Bep van Klaveren Memorial in 2018 zullen wederom twee nieuwe Helden aan het Comité worden toegevoegd.  Rotterdamse Sporticonen verwelkomde in een volle Maassilo bovendien Errol Esajas van Sport Performance Centre Rijnmond en Karin Wijntjes van Mytylschool de Brug als nieuwe leden van het Expert-panel. Zij hebben zich bereid getoond om hun specifieke kennis en kunde beschikbaar te stellen om zo het fundament onder Rotterdamse Sporticonen verder te versterken.